Veterinary Anesthesia & Analgesia Support Group
Practical Information for the Compassionate Veterinary Practitioner
line decor
HOME   
line decor
 

Viziunea noastră

Tranziţia spre o calitate sporită a managementului anesteziei cere în primul rând să privim pacienţii într-o nouă lumină. Nu ţine doar de lărgirea numarului de agenţi sau de adăugarea de echipament de monitorizare. În primul şi primul rând, trebuie să începem prin a privi fiecare pacient ca un individ distinct. Nu trebuie să conteze dacă pacientul e tânăr sau bătrân, calm sau nervos, mic sau mare, sănătos sau bolnav. Numai privind pacienţii în mod individual, putem ajusta orice protocol pentru a obţine cel mai bun echilibru între siguranţă, confort şi cost. Familiarizarea cu mai multe protocoale ce oferă flexibilitate în contactul de rutină cu pacienţii sănătoşi şi cu protocoalele cu risc ridicat, care permit o abordare fermă a pacienţilor dificili, ar trebui să fie uşor de realizat. Costul în scădere al echipamentelor de monitorizare şi numeroşii agenţi anestezici au favorizat progresul anesteziei veterinare. Progresele înregistrate ne permit să punem la dispoziţia clienţilor noştri servicii mai valoroase şi să obţinem profituri mai mari.  Trebuie să îngropăm conceptul că anestezia este pură matematică, fiind necesară doar cunoaşterea greutăţii animalului pentru a stabili cantitatea în mg de administrat per kg. Acest website poate oferi un cadru pentru perceperea managementului anesteziei ca piatră de temelie pentru medicina veterinară de calitate. Amintindu-ne că nu există anestezice sigure, ci doar anestezişti competenţi, sperăm că acest website ne poate ajuta pe toţi să devenim anestezişti mai eficienţi.

Din multe puncte de vedere ar trebui să privim această referinţă precum o referinţă chirurgicală. Poate conţine informaţii despre tehnici care ar fi inadecvat de utilizat de către toţi medicii veterinari fără un instructaj adiţional. Injecţiile epidurale pot fi un exemplu al unei proceduri atractive care ar putea fi mai bine învăţată sub supraveghere. Totuşi, spre deosebire de o tehnică chirurgicală avansată, putem menţine familiaritatea cu o varietate de tehnici de anestezie avansate şi cu risc ridicat, prin utilizarea lor periodică pe pacienţi cu risc scăzut. Făcând acest lucru, în situaţiile de criză reală vom aplica protocoalele cu mai multă siguranţă.  

Schimbările realizate în practica noastră veterinară au fost foarte profitabile pentru întregul personal. Reducerea stresului, anxietăţii şi durerii pacienţilor a dus la maximizarea siguranţei acestora şi la tratamentul lor într-o manieră mult mai umană. Aceşti pacienţi sunt astfel mult mai entuziaşti la ulterioarele lor vizite. Cei mai mari susţinători sunt tehnicienii care s-au transferat la clinicile noastre şi au realizat cât de valoroasă şi lucrativă poate fi anestezia veterinară..  

Dr. Bob Stein
Fondator şi Webmaster VASG

 
 
 
     
    Traducător:KONYICSKA TIBERIU STEFAN
    viziteaza portalul veterinar www.infoveterinar.com
     
   

Questions or problems regarding this web site should be directed to DRSTEIN@VASG.ORG .
Copyright © 2003 ASAH. All rights reserved.
Last modified: June 27, 2011 .